Je bekijkt nu Eike von Repgow en zijn Saksenspiegel

Eike von Repgow en zijn Saksenspiegel

Uit het voorwoord:
Het is alweer lang geleden dat ik, terwijl ik enigszins doelloos door het internet surfte, de bewering las dat de Saksenspiegel uit de tijd stamt toen de Saksen tegen Karel de Grote vochten. Zelfs twee websites, één in het Duits en één in het Engels beweerden dat destijds. Ik zag er niet het nut van in om erop te wijzen dat dit niet waar is, maar zette het plan om een bijdrage te schrijven over de Saksenspiegel op mijn lijst van voornemens, waarin dat werk in het juiste licht wordt gezet – in het Duits, Engels en Nederlands. Vanwege de lage prioriteit van het project is het nu pas gerealiseerd, d.w.z. na talloze jaren; De noodzaak om daarnaar eerst verder onderzoek te doen werd bovendien lang geblokkeerd door een hoge innerlijke weerstandsdrempel.

Download dit kleine gratis ebook, dat wordt aangeboden in de formaten
– PDF
– ePub
– azw3 (Kindle)

Zolang er geen commerciële bedoelingen zijn (behalve de mijne… grijns), mag je het delen waar je maar wilt!

“Eike von Repgow en zijn Saksenspiegel”

“Eike von Repgow en zijn Saksenspiegel”.

“Eike von Repgow en zijn Saksenspiegel”

Geef een antwoord

Loading...